سال تجربه
+
شرکت کیمیا معادن سپاهان به عنوان زیرمجموعهای از هلدینگ کیمیا سپهر آذرخش، با موضوع اصلی اکتشاف و بهرهبرداری از معادن در اداره ثبت شرکتهای اصفهان به ثبت رسیده و فعالیت خود را با بهرهبرداری از معدن سنگ آهن سراب آغاز نموده است. این معدن در فاصله 40 کیلومتری شهر یاسوکند، 100 کیلومتری شهر بیجار، 130 کیلومتری غرب شهر زنجان و 60 کیلومتری شهر تکاب در استان کردستان واقع میباشد.
اکتشاف مرحله اول از سال 1386 آغاز شد و در آذرماه سال 1388 به اتمام رسید. در این مرحله 1 میلیون و 200 هزار تن سنگ آهن اکتشاف گردید. اهم فعالیتهای صورت گرفته شامل تهیه نقشه توپوگرافی با مقیاس 1:1000، تهیه نقشه زمینشناسی سطحی با مقیاس 1:2000، نمونهبرداری سطحی و عمقی و آنالیز نمونهها به تعداد 95 عدد، انجام عملیات ژئوفیزیکی به روش مغناطیسسنجی به مساحت 50 هکتار و انجام فعالیتهای مغزهگیری به طول 471 متر بود.
اکتشاف مرحله دوم پس از اتمام مرحله اول و به منظور تکمیل اطلاعات اکتشافی انجام گردید و تا سال 1390 ادامه یافت. فعالیتهای صورت گرفته در این مرحله شامل تعیین بلوک اکتشافی جدید، تهیه نقشه توپوگرافی با مقیاس 1:1000 به وسعت 75 هکتار، برداشت نمونه و مطالعه مقاطع نازک و صیقلی، تهیه نقشه زمینشناسی سطحی با مقیاس 1:1000 به مساحت 50 هکتار، انجام حفاری مغزهگیری به متراژ 744 متر، انجام آنالیزهای XRD و XRF بر روی 250 نمونه و نهایتاً مدلسازی پیکره کانسار، بلوکبندی و برآورد ذخیره بود.
به دلیل نیاز به افزایش میزان استخراج سنگ آهن و متعاقباً افزایش باطلهبرداری، مطالعات اکتشافی جدید در اواسط سال 1396 آغاز و میزان ذخایر بیشتری در محدوده کشف گردید. در این راستا، با توجه به نیاز کشور و همچنین تجربیات موفق پیشین در فاز یک در حذف گوگرد با استفاده از روش فلوتاسیون و تولید کنسانتره با کیفیت، در جهت تأمین مواد اولیه شرکتهای فولادی، کیمیا معادن سپاهان تصمیم به احداث فاز دوم کارخانه کنسانتره در سال 1398 گرفت. بلافاصله عملیات امکانسنجی، طراحی و محاسباتی آغاز شد و اقدامات اجرایی نیز بطور همزمان به منظور تأسیس کارخانه جدید با ظرفیت 500 هزار تن در سال و توان برق 4/3 مگاواتی در دستور کار قرار گرفت. غالب مراحل طراحی، عمرانی، اجرایی و ساخت تجهیزات کارخانه کنسانتره فاز دو توسط متخصصین کیمیا معادن و شرکت دانشبنیان کانی فرآوران بنفن، که هر دو از زیرمجموعههای هلدینگ کیمیا میباشند، انجام گرفته است. در فرودین ماه سال 1400، ساخت کارخانه فاز دو پایان یافته و این واحد به مرحله بهرهبرداری رسید.
در سال 1393 شرکت کیمیا معادن سپاهان، با استفاده از دانش فنی موجود در شرکت و با توجه خاص بودن ماده معدنی و دارا بودن گوگرد بالا، نسبت به انجام مطالعات گسترده آزمایشگاهی و پایلوت در داخل کشور (اعم از مرکز تحقیقات فرآوری کرج و دانشگاه تهران) و همچنین در خارج از کشور (از جمله شرکتهای Aksa Magnet ترکیه و SGA آلمان) اقدام نمود. نهایتاً پس از یکسال انجام مراحل مطالعاتی، از طریق عقد قرارداد با شرکت آکسامگنت، ساخت و نصب ماشینآلات کارخانه آغاز گردید و در تاریخ سیام خردادماه ٩٤، جواز تأسیس تولید ٣٠٠ هزار تن کنسانتره در سال از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان اخذ و عملیات ساخت تجهیزات کارخانه، جانمایی، خاکبرداری، اجرای فنداسیونها و کلیه مراحل عملیاتی را آغاز کرد. سپس این شرکت، با توجه به نیاز کارخانه، بطور همزمان اقدام به انتقال شبکه برق 9/1 مگاواتی نمود و در فروردین ماه سال 1396 کارخانه کنسانتره فاز یک افتتاح گردید که در زمان احداث، جزو کارخانجات پیشرو در زمینه استفاده از سلولهای فلوتاسیون جهت گوگردزدایی و همچنین بکارگیری سیستمهای فیلترپرس و فیلتر دیسکی جهت آبگیری بود.