شرکت کیمیا معادن سپاهان با بررسی انتظارات و نیازهای مشتریان، به منظور کنترل پیوسته و در راستای نیل به اهداف صادراتی و ارتقای سطح کیفی، مصمم بر این شده که با پیادهسازی و استقرار استانداردهای ملی و بینالمللی این امر را محقق سازد. بدین منظور این شرکت به آزمایشگاههای استاندارد مجهز شده و اخذ گواهینامههای لازم، به عنوان یک رویکرد راهبردی شناسایی و اجرا گردیده است. در این ارزیابی، سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه بر اساس آخرین ویرایش استاندارد ISO/IEC 17025 از جنبههای مختلف از جمله روشهای انجام آزمون، محیط آزمایشگاهی، تجهیزات لازم، منابع انسانی و غیره مورد بررسی دقیق قرار گرفته که منتج به اخذ گواهینامه مذکور از سازمان تأیید صلاحیت ایران (NACI) شده است. شایان ذکر است که این استاندارد به عنوان تخصصیترین استاندارد کیفی آزمایشگاههای آزمون در سراسر جهان شناخته شده و دارای الزاماتی در راستای بهبود فرآیندهای کاری آزمایشگاه میباشد.
مجموعه آزمایشگاههای این شرکت با بهرهگیری از کارشناسان و پرسنل مجرب، ضمن تلفیق علوم آزمایشگاهی و تجربیات کارگاهی از طریق استانداردها و روشهای بینالمللی، دستاوردهای کیفی قابلملاحظهای به ارمغان آورده است. این مجموعه در قالب سه گروه آزمایشگاهی فیزیک، شیمی و فلوتاسیون، خدماتی نظیر آمادهسازی و تقسیم خوراک اولیه و محصول نهایی، آنالیز دانهبندی، فیلتراسیون، اندازهگیری بلین (نرمی)، اندازهگیری رطوبت، اندازهگیری دانسیته و آنالیز آهن کل، اکسید آهن و گوگرد را به انجام میرساند. لازم به ذکر است که فرآیندها و بررسیهای آزمایشگاهی علاوه بر ابتدا و انتها، در حین فرآیند نیز بطور منظم پایش شده و نتایج آن به صورت برخط در واحد اتوماسیون قرار میگیرد.
در آزمایشگاه شیمی شرکت صنعتی و معدنی کیمیا معادن سپاهان، مشخصات عناصر موجود در خوراک ورودی با دستگاههای بهروز از قبیل آنالیزور گوگرد، دستگاه آب مقطرگیری و تیتراسیون اندازهگیری میشوند که نقشی اساسی در افزایش خلوص محصول دارند. آنالیزها در این واحد به دو صورت آنالیز شیمیتر و آنالیز دستگاهی صورت میپذیرد. در بخش آنالیز شیمی تر، آنالیز مقدار اکسید آهن با هدف سنجش خاصیت آهنربایی نمونهها به روش تیتراسیون اکسایش-کاهش انجام میگیرد. همچنین آنالیز مقدار کل آهن در سنگ نمونه با هدف سنجش عیار کل آهن نیز با همین روش در آزمایشگاه تست میشود. تعیین وزن مخصوص نمونه با استفاده از پیکنومتر و همچنین تعیین درصد رطوبت، از دیگر سنجشهای مهمی است که در واحد آزمایشگاه شیمی انجام میگیرد.
در بخش آنالیز دستگاهی، تعیین میزان گوگرد-کربن با دقت 01/0% صورت میپذیرد. بدین منظور، دستگاه مورد استفاده توسط کوره القایی و مقاومتی تجهیز شده است. در این آنالیز، نمونه کاملاً ذوب شده و با اندازهگیری گازهای متصاعد شده، میزان گوگرد و کربن موجود در نمونه اندازهگیری میگردد. از مهمترین مزایای روش آنالیز عنصری با استفاده از اندازهگیری کربن و گوگرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. توانایی آنالیز طیف وسیعی از مواد معدنی گوناگون؛
2. امکان کالیبره شدن همزمان یا انفرادی عناصر کربن و گوگرد؛
3. امکان شناسایی عناصر گوگرد و کربن در کوتاهترین زمان ممکن با دقت بسیار بالا؛
4. توانایی ذوب مواد تا دمای 2000 درجه سانتیگراد با استفاده از کوره القایی؛
5. تطابق کامل با محیطهای مختلف آزمایشگاهی و صنعتی؛
6. امکان آنالیز تعداد زیادی از نمونهها در کوتاهترین زمان ممکن؛
7. تعمیر و نگهداری آسان و ارزان؛
8. سهولت در آمادهسازی نمونهها؛
9. مقرون به صرفه بودن روش.
در آزمایشگاه فیزیک، دو بخش کلی نمونهگیری و دانهبندی صورت میپذیرد. نمونهگیری از سینهکار معدن تا انتهای خط تولید کنسانتره است که شامل سینهکار معدن، واحد خردایش (شامل خوراک، محصول و باطله)، دپوی ذخیره و کارخانه (شامل بالمیل، سپراتورها، فلوتاسیون، فیلترپرس و تیکنرها شامل محصول و باطله) میباشد. محل و تاریخ نمونهگیری ثبت و کدگذاری میشوند. سپس نمونهها برای تست آمادهسازی میگردند. در این مرحله، دانهبندی و تعیین درصد رطوبت در این واحد و آنالیز آهن و گوگرد در واحد شیمی صورت میپذیرد. نمونه ارسالی به واحد شیمی اگر کنسانتره باشد، با تقسیم کردن نمونه و یکنواخت شدن، تحویل داده شده و اگر نمونه پالپ باشد، پس از آبگیری، عملیات خشک کردن انجام گرفته و در صورت نیاز، تا ابعاد کمتر از 80 میکرون آسیاب میشود. در صورتیکه نمونه ارسالی به آزمایشگاه خشک باشد، ابتدا ابعاد با استفاده از دستگاه فک تا کمتر از 10 میلیمتر کوچک شده و سپس تا کمتر از 80 میکرون آسیاب میگردد.
دانهبندی، جهت مشخص شدن اندازه ذرات در این واحد به دو روش انجام میگیرد:
1. روش تر: در این حالت، ابتدا مقدار مشخصی از نمونه بر روی سرندهای متناسب با نمونه ریخته میشود. سپس با استفاده از دستگاه لرزاننده و اضافه نمودن آب، نمونه از سرندها عبور کرده و ذرات بزرگتر از هر سرند، روی سرند همان اندازه باقی مانده و در انتها، پس از خشک و توزین شدن نمونه، با استفاده از نرمافزارهای مربوطه، درصد اندازه ذرات بدست میآید.
2. روش خشک: این حالت برای ذرات بزرگتر از 200 میکرون و بدون استفاده از آب استفاده میشود. لازم به ذکر است که برای ذرات کوچکتر از 100 میکرون، دستگاه پرتولیزر مورد استفاده قرار میگیرد.
آزمایشگاههای تخصصی ما با بهرهگیری از تجهیزات پیشرفته و استانداردهای بینالمللی، آماده ارائه خدمات آزمایشگاهی به صنایع معدنی و وابسته هستند. تعهد ما، دقت، کیفیت و انطباق کامل با الزامات فنی است. برای ثبت سفارش و دریافت مشاوره، با ما در تماس باشید.